AFAS Community Contact

Chromeburner: Volledig inzicht en controle over onze salaris- en personeelsadministratie

Uitdaging: Chromeburner, een toonaangevende speler in de motoraccessoiresmarkt, had zijn personeels- en salarisadministratie extern uitbesteed. De behoefte ontstond om meer controle en efficiëntie te verkrijgen door deze processen intern te beheren. Het doel was om de salaris- en personeelsadministratie in eigen huis te brengen, waardoor ze snel en accuraat konden inspelen op veranderingen en zelf direct toegang hadden tot essentiële gegevens.

Wouter Advocaat, CFO van Chromeburner vertelt: “Samen met Evelien, Senior HRM/Payroll Consultant AFAS bij Solvaters, werd besloten de salaris- en personeelsadministratie te integreren binnen de bestaande AFAS Software-omgeving van Chromeburner. Chromeburner maakte al gebruik van AFAS voor verschillende andere bedrijfsprocessen, waardoor de uitbreiding naar salaris- en personeelsadministratie een logische volgende stap was.”

Verder lezen

Over de klant

Wie is Chromeburner?

Chromeburner is dé Motorkledingspecialist van Nederland.

Onze missie is om het kopen van motorkleding weer fun te maken, in plaats van dat het een “moetje” is. Ons hele team zet zich vol gas in om dat voor elkaar te krijgen! Surf rond op onze website op zoek naar je nieuwe helm, jas, broek, racepak, laarzen, handschoenen of bekijk onze selectie motoraccessoires. Dan krijg je vanzelf zin om te gaan rijden!

Ik wil ook klant worden

Implementatie: Het implementatieproces verliep soepel en efficiënt dankzij de professionele begeleiding van Solvaters en het gebruiksvriendelijke karakter van AFAS Software. Onze medewerkers kunnen hun loonstroken en andere relevante documenten eenvoudig raadplegen via hun persoonlijke AFAS portal, beschikbaar via de Pocket app of InSite.

Gedurende het traject werden de volgende stappen ondernomen:

 1. Analyse en planning:
  • Grondige analyse van de bestaande processen en behoeften.
  • Opstellen van een gedetailleerd implementatieplan.
 2. Configuratie en migratie:
  • Configuratie van de salarisadministratiemodule binnen AFAS.
  • Migratie van alle relevante gegevens vanuit de externe administratie naar de nieuwe omgeving.
  • Eenvoudige, digitale aanlevering van pensioen- en loonaangifte.
 3. Training en ondersteuning:
  • Training voor de salarisverwerkers van Chromeburner om hen vertrouwd te maken met de nieuwe tools en processen.
  • Continue ondersteuning tijdens de overgangsfase om eventuele vragen en problemen direct op te lossen.

Resultaten: Met de succesvolle implementatie van de salarisadministratie binnen AFAS Software heeft Chromeburner nu volledige controle over alle aspecten van hun salaris- en personeelsadministratie. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Autonomie en efficiëntie: Chromeburner is nu in staat om zelfstandig alle salaris- en personeel gerelateerde werkzaamheden uit te voeren.
 2. Transparantie en toegankelijkheid: Medewerkers kunnen hun loonstroken en andere relevante documenten eenvoudig raadplegen via hun persoonlijke AFAS portal, beschikbaar via de Pocket app of InSite.
 3. Betrouwbaarheid en kwaliteit: De implementatie werd met hoge kwaliteit uitgevoerd, wat resulteerde in een stabiele en betrouwbare salarisadministratie.

Conclusie: De samenwerking tussen Chromeburner en AFAS, geleid door de deskundigheid van Evelien, heeft geleid tot een succesvolle integratie van de salarisadministratie binnen de bestaande softwareomgeving. Dit heeft niet alleen de operationele efficiëntie verbeterd, maar ook de medewerkerstevredenheid verhoogd door de toegankelijke en transparante self-service mogelijkheden.

Chromeburner kijkt met vertrouwen naar de toekomst, wetende dat ze beschikken over een robuuste en flexibele oplossing voor hun salaris- en personeelsadministratie, ondersteund door de betrouwbare technologie en expertise van Solvaters.

HRM bedrijfsprocesoptimalisatie

Ontdek meer over HRM optimalisatie in AFAS

Benieuwd hoe jouw organisatie kan verbeteren door de HRM bedrijfsprocessen op orde te hebben?

Neem contact op met Evelien